Így lett nagy üzlet az egészségügy Csányinak és a NER-lovagoknak

  • Szalai Anna
  • 2018. szeptember 27.

Belpol

Az Orbán-kormány az immáron több mint százmilliárdosra hízott magánszektort erősítene az egészségügyben. Csányi Sándor és a NER mágnásai már megmozdultak.

Az egészség nem üzlet! – mondta Orbán Viktor kormányfő négy évvel ezelőtt a bajai kórház avatásakor. Azt is kijelentette, hogy a korábbi szocialista-liberális kormányzat privatizálni akarta az egészségügyi ellátást, de a Fidesz ezt sikeresen megakadályozta a 2008-as népszavazással.

false

De azt már nem akadályozta meg, hogy a NER-lovagok beszálljanak az egészségügyi bizniszbe és jól keressenek vele. Közben az állami rendszerben egyre hosszabbak a várólisták, csoportosan mondanak fel az orvosok és az ápolók, egyre kevesebb pénz jut az ágazatra.

Válság az ajkai intenzíven: úgy tudjuk, az orvosok is felmondtak

Több forrásból is megerősített információnk szerint az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán dolgozó valamennyi orvos - összesen öt - felmondta munkaviszonyát az intézményben. Mint ismert, a magyarnarancs.hu-n is beszámoltunk róla, a kórház intenzív osztályán korábban dolgozó nővérek is valamennyien beadták a felmondásukat.

A Magyar Narancs friss számában annak járt utána, hogy a rendszerhez kötődő üzletemberek hogyan törtek be az egészségügybe, és mennyire jövedelmező ez számukra. De nemcsak a kormány segítségével nagyra nőtt oligarchák érdeklődnek a terület iránt, az OTP elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor családi cége is lát ebben fantáziát.

false

 

Fotó: MTI

 

A Magyar Narancs információi szerint ez csak a kezdet, jelenleg három nagyobb tulajdonosváltást készítenek elő a szektorban. Részetek a friss lapban, amelyet csütörtöktől a standokon vásárolhat meg, vagy itt megrendelhet.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.

Nadrágszíj a függönyre

Nem hirtelen támadtak és nem is múlnak el egyhamar a színházi szakma gazdasági nehézségei. A független, az önkormányzati és az állami fenntartású teátrumok növekvő rezsiárakkal és csökkenő nézőszámmal számolnak, de a jegyárakon senki sem mer nagyot emelni.