Így vágta ki magát Kovács Zoltán a kínossá vált plakátbotrányból

  • narancs.hu
  • 2019. március 2.

Belpol

A nagy hátraarc?

Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő a Twitteren válaszolt Manfred Weber hétfői kritikájára. Weber a Der Spiegelnek nyilatkozta, hogy  Magyarországnak azonnal be kell szüntetnie a plakátkampányt, Orbánnak pedig bocsánatot kell kérni.

A posztra a hvg.hu hívta fel a figyelmet, amelyben Kovács azt írja:

A magyar kormány kész meghallgatni minden kritikát, de a magyar emberek döntése fontosabb számunkra, mint a  pártfegyelem.

Egy külön posztban pedig azt emeli ki, hogy a magyar emberek úgy döntöttek, meg kell védenie a kormánynak a keresztény európai kultúrát és meg kell akadályozni a migrációt, és hogy a magyar embereknek joga van tudni azokról a migrációt támogató tervekről, amelyek Brüsszelben épp készülnek.

Kovács reakciója szerint az eredeti tervek alapján egyébként is csak március 15-ig tartott volna a plakátkampány.

A 444.hu arról írt, hogy Gulyás Gergely és Balog Zoltán Berlinben a CDU vezetőinek megígérte, hogy leszedik a plakátokat március 15-re.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?