Iványi Gáborék szegedi iskolájába ment a NAV, üres kézzel távozott

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 11.

Belpol

A padokat, táblákat mégsem vihették el. Más pedig nem nagyon volt az intézményben. 

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) szegedi iskolája tavasszal került fel az adósok listájára, és a közösségi elnökének, Iványi Gábornak közleménye szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az értékesíthető ingóságokat be is gyűjtötte volna, ha lettek volna ilyenek: a táblák, padok, nem értékesíthetők a hivatalnokok szerint – írja a hvg.hu a MET közleménye nyomán. 

A MET évről-évre nehezebb helyzetbe kerül, ugyanis nem kap kormányzati támogatást, miközben állami feladatokat is ellát, és az intézményeiben szociálisan rászoruló családoknak nyújtanak segítséget elsősorban. Tavaly augusztusban a normatíván felül járó támogatás felét, idén júniusban már a teljes összeget vontál el a MET-től, és köznevelési szerződést sem kötnek velük a következő tanérve.

Az elvonások következtében fizetési nehézségek léptek fel, a szegedi intézmény székhelyével még az adólistára is felkerültek, 250 millió forinttal jegyezte a NAV az iskolát. Most olyan tartalmú levelet küldtek az intézményvezetőknek, hogy a több százmilliós összeget zárolta a NAV, annak felét, 127 millió forintot le is emeltek a számlájukról. Ezért augusztus 10-én, a fizetési napon a dolgozók bérének csak egy részét tudják elutalni, a második részletet későbbre ígérték. 

Iványi Gábor egyházának helyzetével többször is foglalkozott a Magyar Narancs. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk