Izraelbe látogat Novák Katalin

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. november 15.

Belpol

Jichák Hercog elnök meghívására.

Kétnapos munkalátogatásra Izraelbe utazik Novák Katalin köztársasági elnök Jichák Hercog elnök meghívására - közölte a Sándor-palota.

Tájékoztatásuk szerint a szerda-csütörtöki látogatás célja a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok további mélyítése.

Az államfő az elnöki találkozót követően megbeszélést folytat Benjámin Netanjahu megválasztott miniszterelnökkel, valamint Jaír Lapid ügyvivő miniszterelnökkel is.

Novák Katalin a politikai találkozók mellett ellátogat a Jad Vasem Intézetbe, a jeruzsálemi holokauszt-emlékközpontba, ahol holokauszt-túlélőkkel beszélget, valamint találkozik a jeruzsálemi keresztény felekezetek képviselőivel is.

A látogatás során a köztársasági elnök Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel megtekinti az izraeli Vaskupola rakétaelhárító-rendszer működését is - tudatta a Sándor-palota.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.