Jachtkormányzás: Szijjártó, Borkai és Mészáros képeivel plakátolta ki a Momentum a Fidesz-irodákat

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 7.

Belpol

A párt szerint a kormány végigaludta és végigjachtozta a nyarat, miközben semmilyen előkészületet nem tett a koronavírus második hulláma elleni felkészülés érdekében.

Szombat éjjel a Momentum aktivistái országszerte Fidesz-irodákat plakátoltak ki Mészáros Lőrinc, Szijjártó Péter vagy épp Borkai Zsolt képével. Az akcióval közlésük szerint arra akarták felhívni a figyelmet, hogy "a fideszes elit egyre pofátlanabbul használja a közpénzből felhalmozott vagyont. Luxusjachtoznak, helikoptereznek, magánrepülővel repkednek, miközben a koronavírus második hullámába úgy kezdtünk bele, hogy emberek százezreinek nincs munkája, a kormány pedig csak látszatintézkedéseket vezet be valós segítségek helyett".

A párt azt is kiemelte, hogy a "kormánytagok és a fideszes politikusok emellett élen járnak a felelőtlenségben: nem viselnek maszkot, és saját szabályaikat is figyelmen kívül hagyják".

A Momentum szerint "egyértelműen látszik, hogy a kormány végigaludta és végigjachtozta a nyarat, miközben semmilyen előkészületet nem tett a koronavírus második hulláma elleni felkészülés érdekében".

false

 

Fotó: Momentum

 

false

 

Fotó: Momentum

 

false

 

Fotó: Momentum

 

false

 

Fotó: Momentum

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?