Új horizontok felé: Mészáros és Pharaon az Adrián

szerző
Urfi Péter
publikálva
2016. nov. 02., 16:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egymás mellé sodródó jachtok: íme, az év legdurvább véletlen egybeesése. Részlet a Narancs újabb Pharaon-anyagából.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta a mai Magyar Időknek, hogy „amennyiben Ghaith Pharaon azonos azzal a személlyel, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és Magyarország területére lép, azonnal elfogják”. Ez azért érdekes, mert korábban biztosan megfordult már Magyarországon, hiszen saját bevallása szerint Orbán Viktor is találkozott vele egy díszvacsorán. Kérdés, hogy eddig miért nem tettek semmit a magyar hatóságok, illetve miért nem derítették ki két év alatt, hogy kivel üzletelnek állami tulajdonú cégek, illetve egy Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozás. (Pharaon önmagával való azonosságáról itt írtunk külön és részletesen.)

Középen Pharaon

Középen Pharaon

 

Kontrát elmondta azt is, hogy „a magyar hatóságok információi szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik Magyarországon, nem él itt életvitelszerűen, és nem vásárolt ingatlant”. Az első kettőt nem is állította senki, ahhoz viszont vastag arcbőr kell, hogy valaki letagadja Pharaon ingatlanvásárlásait. Az ügyvédje tulajdonában álló, Pharaonról elnevezett cégek magyarországi terjeszkedését pont annak a minisztériumnak az államtitkára magyarázza félre, amely korábban egy azóta kiszivárgott belső iratban egyértelműen Pharaonhoz kötötte az elhíresült céghálózatot.

Erőset nyilatkozott Pharaonról Karácsony Gergely is. A PM társelnöke a 24.hu-nak arról beszélt, hogy ma is lehet olyan külső hatalom, amely „két nap alatt be tudná dönteni” az Orbán-rendszert. Erre példaként azt hozza fel, hogy „Orbán olyan emberrel találkozott, aki tizenhét évig szerepelt az FBI körözési listájának első tíz helyezettje között. Nem tartom valószínűnek, hogy a még Angela Merkelt is lehallgató amerikai titkosszolgálatnak ne lennének dokumentumai, melyekkel alááshatná az Orbán-rezsimet”.

Hőgyészi kastély: a Pharaon-Beta Kft tulajdona

Hőgyészi kastély: a Pharaon-Beta Kft. tulajdona

Fotó: Urfi Péter

Ez csak két mai gyöngyszem az egyre terebélyesedő botrányból, amelyet két hete megjelent cikkünk főhőse kiváltott. Most újra Pharaon látható a friss Magyar Narancs címlapján, ezúttal Mészáros Lőrinc társaságában.

Történt ugyanis, hogy Ghaith Pharaon híres luxusjachtja, az ellene kiadott Interpol-körözésben is szereplő Le Pharaon idén augusztus 4-én befutott a spliti kikötőbe. A FleetMon adatbázisában utánakerestünk, és az elmúlt három évben egyszer sem járt az Adrián a Le Pharaon, de idén augusztusban igen. És pont azon a napon, augusztus 4-én egy másik szuperjacht is befutott a spliti kikötőbe.

A másfél milliárdos hajóról, az Artemyről nyár végén írtuk meg, hogy Mészáros Lőrinc igen otthonosan mozog a fedélzetén. Augusztus 2-án Maslinica mellett fotóztuk le rajta Mészárost és feleségét, egy Hvar szigetén üzemelő kikötői kamera pedig augusztus 10-én rögzítette, ahogy Mészáros sportosan felugrik a hajóra. Vagyis Mészáros szinte biztosan a hajón volt, amikor az Artemy leparkolt a Le Pharaon közelében. Az éjszakát mindkét hajó utasai Splitben töltötték.

Műholdkép: összeakadtak

Műholdkép: összeakadtak

 

A hatalmas vagyont kezelő magyar oligarcha és a pénzmosás világklasszisának számító Pharaon jachtja ily módon meglepő közelségbe kerülhetett. Mészáros nem válaszolt kérdésünkre, hogy találkozott-e személyesen Pharaonnal.

További részletek a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban, ahol nem csupán az Adrián nyíló új horizontokról lesz szó, hanem a magukat lebuktató fideszes politikusokról és a magyar rendőrséggel folytatott különös levelezésünkről is beszámolunk.

szerző
Urfi Péter
publikálva
2016. nov. 02., 16:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 34
  Valakicske
  2016. november 21., hétfő 11:50
  Gratula a cikk szerzőjének, Urfi Péternek, aki Junior Príma díjat kapott!
 2. 33
  hapci
  2016. november 03., csütörtök 23:49
  Megnyugtató ennek az arab pénzmosodásnak az alig titkolt feltűnése. Egyértelműen mutatja ez ugyanis azt, hogy Orbán igen nagy szarban érzi magát, és még a lebukást is megkockáztatja, annyira fél, hogy a töméntelen lopott pénzt nem tudja időben biztonságba helyezni.

  Bepánikolt a geci, teljesen nyilvánvaló. Fizikailag is kezd megrogyni, de a lopásalapú rendszere is rogyadozik, retteg hát, hogy elúszik a nagy dohány....

 3. 32
  Valakicske
  2016. november 03., csütörtök 13:59
  Aki azt hiszi, hogy a Pénztáros Lőre akár csak két szót is képes lenne beszélni Pharaonnak - a tizenkettedik - ügyvédjével, az most mászott ki egy szatyorból.
  Nyilván fontos, hogy ezek hol és miképpen érintkeznek, de Lőre maximum egy postás lehet, annak is a néma fajtájából: odaad valamit, valakinek, közben maximum kezet csókol, más nem történik.

  Fontos feltárni az ilyen érintkezési pontokat, nem árt napirenden tartani, hogy hány helyen keresztezik egymás útját (Cinege utca, Adria, vőgyerek mulatozós bulijai, stb.), mert ezek kézzelfogható, a kevésbé érdeklődő számára is érthető dolgok.
  De azt hinni, hogy Lőre tárgyal egy ilyen kaliberrel, vagy hogy képes agyilag felfogni, hogy kivel találkozik, dőreség. Az az ember olyan buta, hogy meg lennék lepve, ha milliméternyire is tisztában lenne vele, mi történik körülötte, vagy mondjuk a következő órában vele.Továbbmegyek: még a családja sem tudja. Költik a pénzt, amit engednek nekik, ennyi.

  Nyomatni kell a sztorit, meg írni róluk folyamatosan - csak közben mögé is kell nézni a dolgoknak.
  És aztán azt IS leírni időnként.
  Előbb-utóbb eredménye lesz.
 4. 31
  grrr
  2016. november 03., csütörtök 13:28
  http://24.hu/kozelet/2016/11/02/karacsony-gergely-tan-mar-holnap-osszeomlik-az-orban-rendszer/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201611


  "Mitől omlana össze az Orbán-rendszer?

  Bármitől. Egy hírtől."

 5. 30
  grrr
  2016. november 03., csütörtök 12:43
  Az ellenzéki retorikában keveredik az igazság (Orbán egy nagy disznó) és az érzelemvezérelt ostobaság - mindjárt a nyakunkon az államcsőd, összeomlás, dögvész, halál.

  A disznó mivolt igaz, az összeomlás nem igaz, legalábbis nem úgy néz ki. Szépen fölminősítik az országot, hát emögött mégiscsak van valamilyen gazdasági teljesítmény. Kell, hogy legyen.

  Namármost: én hosszú évekkel ezelőtt amikor a Világgazdaság fényét emeltem értékes hozzászólásaimmal, akkor ott is hetenként csődbement az ország és az egész földkerekség Matolcsy pénzügyminiszteren heherészett.
  A Világgazdaság szolíd polgári lap, én természetesen minden szavukat elhittem elvégre ők értenek a gazdasághoz, rám ilyen ügyekben nem lehet számítani.

  Az Orbán-rendszer errefelé hetenként omlik össze, a facebookon naponta háromszor, reggel, délben, este, jobb napokon uzsonnatájt is.

  Az Orbán-rendszer összomlása is könyökbetegséget okoz.
  Ahhoz képest elég jól tartja magát...

  Arra is gondoltam (mosogatás közben), hogy az Orbánék ellenzékből szintén anyázták a Gyurcsány-kormányt, ugyanúgy mint most az ellenzék őket, csak nekik bejött.

  Föltehetőleg azért mert az ember azt érzékelte, hogy a Fidesz ellenzékből is erős, a Gyurcsány kormányon is gyenge.

  Orbán nem azt érzékeltette, hogy ő jobb hanem azt, hogy erősebb. Az ilyesmi pedig imponál amikor az a helyzet, hogyha az aktuális miniszterelnök kiteszi a lábát az utcára máris röpülnek feléje a kockakövek és a randalírozó csürhét nem passzírozzák bé az rabomobilba hanem csak odébb hessegetik néhány méterrel.

  Az erős politikust jobban kedveli a nép mint a nyámnyilát.

  Még akkor is ha az illető máskülönben egy nagy disznó.
 6. 29
  tiszapolgári
  2016. november 03., csütörtök 10:52
  rworse: Másrészt, ha nem tesz, hanem csak kommentál, ahhoz is joga van.

  Persze, de a Mészáros–Pharaon-ügy pont nem azok közé tartozik, amiket az ellenzékre és Bajnaira lehetne kenni.
  Nagyon-nagyon megörültem, hogy tegnap az ATV esti híradójában telefonon megszólaltatták Urfi Pétert, a fenti cikk szerzőjét, a kevés megmaradt, államilag még nem ellenőrzött, emiatt rendkívül fontos médium egymásra találásának egy szívmelengető példáját láttam benne.
  Van, aki szerint ez az egész mészárosozás, pharaonozás uncsi, szerintem meg borzasztóan nem az.

 7. 28
  Hóvarjú
  2016. november 03., csütörtök 10:04
  Továbbgördítem gondolatmenetem vékonyka fonalát. Ha ez a Pharaon az a bizonyos Pharaon, akkor újra a képünkbe hazudott lényegében az egész magyar államapparátus. Akkor viszont el kell húzniuk a jó büdös pics.ába, és ha például a Narancs feltárja az igazság szinte valamennyi ágát-bogát, akkor onnantól kezdve a médiáknak, az ellenzéknek, nekünk választóknak naponta fel kell szólítanunk ezt a bagázst, hogy húzzon el a jó büdös................
 8. 27
  rworse
  2016. november 03., csütörtök 10:02
  Hóvarjú, 25

  Na de már hogy lehetne ugyanaz a Ghaith Pharaon, hiszen ha ugyanaz lenne, akkor már elfogtuk volna! Elfogtuk? Nem. Na ugye. Má megin igazam van.
 9. 26
  rworse
  2016. november 03., csütörtök 09:57
  Cyrano, 24

  Na de egy MaNcs komment az csak egy MaNcs komment.
  Aki itt alkalmasint többek között néhanapján elvétve az ellenzék hiányosságairól (is) beszél, az attól még lehet, hogy tesz is valamit, hogy változzon a helyzet. Ha valaki úgy gondolja, hogy az ellenzék pocsék, akkor nem írhatja forradalmi marketingcélokból, hogy az ellenzék kiváló, akkor sem írhatja, ha esetleg az országnak szüksége lenne arra, hogy a jónép jobban bízzon az ellenzékben, mint amennyire az ellenzék kiérdemli. Ha pocséknak írja valaki az ellenzéket, attól még nem biztos, hogy nem tesz, esetleg nem agitál azért, hogy változzon a helyzet. Másrészt, ha nem tesz, hanem csak kommentál, ahhoz is joga van. És kommentáljon aszerint, amit gondol, akkor is, ha azzal aktuálisan a gonosz erőinek könnyíti a helyzetét.
  Értjük, hogy mit mondasz, de nem értünk vele egyet, kivéve, hogy apellálsz az egyéni felelősségre, mert az természetesen alapigazság, hogy rajtunk, mindannyiunkon múlik, hogy milyen társadalmat működtetünk vagy milyet hagyunk működtettetni a fejünk felett - de ezt szegedi szerintem tudja, tehát számára a spanyolviaszt fedezed fel, ha jól látom.
 10. 25
  Hóvarjú
  2016. november 03., csütörtök 09:46
  Azért, ha ez a Pharaon az a bizonyos Pharaon, akkor ez nem világbotrány? A kérdés részben költői.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra