Jakab Péter bejelentette: indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. január 25.

Belpol

Az első évértékelőjén közölte mindezt.

Indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson Jakab Péter, a Jobbik elnök – jelentette be Facebook-oldalán megosztott évértékelő videójában.

„2021-ben válasszunk közös ellenzéki képviselőjelölteket, közös miniszterelnök-jelöltet, hogy egy az egy ellen álljunk ki a Fidesszel szemben” – fogalmazott Jakab, aki szerint legkésőbb október 23-ig ki fog derülni, hogy ki lesz az ellenzék jelöltje a kormányfői posztra és a 106 képviselőjelölt neve is ismert lesz, akik az egyéni körzetekben fognak indulni.

Jakab azt is elmondta, hogy az előválasztáson a nép fogja eldönteni, hogy ki győzi le a Fideszt, és lesz méltó arra, hogy képviselje a választókat. Lesznek parázs viták, de egyet nem szabad elfelejteni „a nap végén nem egymást, hanem a Fideszt kell legyőzni.”

Jakab hangsúlyozta, hogy az előválasztásnak méltónak kell lennie ahhoz az új korszakhoz, amit az ellenzék meghirdetett, az árkok betemetéséhez, az előválasztás a jelöltek vitáiról, programjáról szóljon, és ne az ellenzéki pártok versenyéről. „Vigyáznunk kell egymásra, hogy a nap végén mindenki, aki ennek a nemzetnek jót akar, az nyertes legyen, mert Magyarország csak így győzhet, de így győzni is fog” – fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy

mindenkinek, aki elindul az előválasztáson, tiszta és nemes küzdelmet kívánok. Ha jómagam ezt a küzdelmet miniszterelnök-jelöltként segíthetem, úgy vállalom ezt a küzdelmet, ha a nap végén mást kell támogatnom, a nemzetért azt is megteszem.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.