Jakab Péter lett a Jobbik frakcióvezetője, előtte adott egy csomag száraztésztát Orbánnak az Országgyűlésben

  • narancs.hu
  • 2019. június 17.

Belpol

A képviselő szerint ennyit érnek a Fidesznek a szavazók.

Jakab Pétert választotta vezetőjévé a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja - tájékoztatta a frakció hétfőn közleményben az MTI-t.

Az ellenzéki képviselőcsoport egyhangúlag választotta meg vezetőjének legnépszerűbb politikusát - írták. Hozzátették, a Jobbik az eddiginél is nagyobb lendülettel vág neki a parlamenti munkának, a magyar emberek érdekképviseletének.

A frakció minden erejével azon fog dolgozni, hogy megássa Orbán korrupt diktatúrájának sírját, hogy utána egy élhető, igazságos és szabad Magyarország épülhessen fel - áll a közleményben.
A választásra azért volt szükség, mert az eddigi frakcióvezető, Gyöngyösi Márton a Jobbik egyetlen európai parlamenti mandátumát veszi át.

Azonban mielőtt Jakabot megválasztották volna, a képviselő interpretálta az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnököt, többek között elmondta: jelenleg másfél millió honfitársunk, és a fiatalok 40 százaléka hagyná el az országot. „Önök azért nyertek, mert az önök kezében van a média, az ÁSZ, és egy szatyor száraztészta, amivel megveszik a választókat” - mondta, majd felement egy zacskónyi száraztésztát, és odaadta Orbán Viktornak.

 

A teljes felvételt itt tekinthetik meg.

(via Mérce)

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.