Tüntetést szerveznek a Magyar Anyák az erőszakos rendőri fellépések ellen

  • narancs.hu
  • 2023. május 6.

Belpol

Nem akarják szó nélkül nézni, hogy a karhatalom bántja a gyerekeket.

Női kiállás a gyerekekért, az anyákért, a nőkért elnevezéssel tüntetést hirdetett meg a Magyar Anyák mozgalom.

„Mélységesen felháborít minket, hogy a gyerekeinket gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom, azért, mert kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen – írják a vasárnapi esemény elé. – Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy bántják a gyerekeinket, ezért anyák napja alkalmából, május 7-én, vasárnap a Magyar Anyák és a Tanítanék közös szervezésében várunk minden anyát, nőt és lányt, hogy együtt kifejezzük elégedetlenségünket a fennálló rezsimmel szemben.”

Mint írják: „Célunk, hogy kihangosítsuk azoknak a nőknek a hangját, akik nem kiabálhatnak, akiket elnémítanak, akik nem mernek megszólalni és kiállni önmagukért, a gyerekeikért, a jövő generációkért!”

A holnapi tüntetésen az anyák fehéret viselnek: „A támogató férfiakat arra kérjük, hogy a háttérből figyeljék az eseményeket és csak akkor avatkozzanak be, ha erre megkérjük őket.”

Május 3-án Orbán Viktor ok nélkül elkordonozott „főhadiszállásánál”, a Karmelita kolostornál már másodszor feszültek egymásnak a tüntető diákok, tanárok és szimpatizánsok a rendőrökkel, akik ezúttal is használtak könnygázt, és erőszakosan léptek fel a demonstrálókkal. Tompos Márton momentumos képviselőt és több gyereket is fogdában tartottak aznap éjjel, majd vádemelés nélkül küldték haza őket.

A TASZ szerint a rendőrök fellépése túlzó volt. A civil szervezet írta: „... igazán súlyos erőszakot a rendőrök alkalmaztak, nem a tüntetők. Könnygáz közvetlen közelről fejre fújva, tonfa, bilincselés a kövön, órákig tartó előállítás a semmiért vagy bagatell vétségért, mindez fiatalkorúakkal és fiatal felnőttekkel szemben, akik nem rendőrökre támadtak, hanem pár kordonelemet döntöttek le”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.