Jogsértő tartalom miatt 400 ezer forintra büntette a Médiahatóság a Pesti TV-t

  • narancs.hu
  • 2022. október 28.

Belpol

Bejelentés alapján. Bár a tévé megszűnt, a tartalom még elérhető.

Vizsgálatot indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Pesti Tv tavaly december 22-én sugárzott "Gulyás Márton és a Partizán Magyarországra is elhozta a transznemű karácsonyt" (Pesti galeri!) műsora miatt. A média hatóság szerint

az adás az emberi méltóság megsértése és a kirekesztő tartalom közzététele szempontjából is jogsértőnek bizonyult, ezért 400 ezer forint bírságot szabott ki a Pesti TV médiaszolgáltatójára.

Az NMHH közleményében azt is hozzátette a bírsághoz, hogy bár a televízió július 10-én megszűnt, ám a kifogásolt tartalom továbbra is elérhető a pestisracok.hu honlapon. A bírság mellett a médiaszolgáltatót a jogsértésről tájékoztató közlemény közzétételére is kötelezték.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk