Két kérdésből egyet átengedett Fudan-ügyben a Helyi Választási Bizottság

  • narancs.hu
  • 2022. október 28.

Belpol

Egyelőre úgy tűnik, népszavazás lesz róla Ferencvárosban. Baranyi Krisztináék a másik kérdés miatt fellebbeznek.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere számolt be arról a Facebook oldalán, hogy két kérdésből egyet átengedett a Helyi Választási Bizottság Fudan-ügyben. Hozzátette, amennyiben nem támadja meg senki a döntést, lesz népszavazás Ferencvárosban a kínai gigaegyetemről a következő kérdésben:

Egyetért azzal, hogy Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata a 2021. évi LXXXI. Tv. (Fudan tv.) 3. §-ában meghatározott cél megvalósulásához az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokat se tulajdonba, se használatba ne adja át a Magyar Államnak, illetve a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványnak?

Baranyi azt írta, hogy "a másik kérdés – amely csak a Diákváros megépítését tenné lehetővé ezen a területen – elutasítása ellen" fellebbeznek.

Mint ismert, helyi népszavazással akadályozná meg a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának kiszemelt fővárosi kerület, Ferencváros ellenzéki polgármestere, Baranyi Krisztina a  beruházást, miután az Alkotmánybíróság májusban elkaszálta az ezt célzó országos referendumot, később pedig a fővárosi szintű népszavazás mögül kihátrált a Demokratikus Koalíció és a budapesti városvezetés is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk