Kálmán Olga megpróbálta megmagyarázni korábbi kijelentéseit a főpolgármesterségről

  • B.P.M
  • 2019. június 7.

Belpol

Megváltozott a véleménye.

Mint csütörtökön kiderült, a DK főpolgármester-jelöltet állít Kálmán Olga személyében. Az eset egyik érdekessége, hogy a műsorvezető korábban arról nyilatkozott, nem lenne politikus, nem érdekli a polgármesteri poszt.

Rónai Egon az ATV Egyenes beszéd műsorvezetője erről beszélgetett Kálmán Olgával tegnap este (mint ismeretes a két tévés sokáig kollégák voltak a csatornánál). „Nem lettem politikus a mai naptól kezdve, vagy az lettem szerinted?”  - kérdezte Kálmán Olga Rónaitól, miután ő azt javasolta, hogy a hosszú ismeretségtől eltekintve tegeződő beszédről váltsanak át magázódóra a főpolgármester-jelöltségi tisztségre való tekintettel (ezt nem sikerült betartaniuk). „Én azt gondolom, hogy igen” - válaszolta Rónai Egon.

Kálmán Olga elmondta, az indulásnak nem egzisztenciális okai vannak, nem tudja mennyit keres egy főpolgármester, emellett nagyon sok munkája van: könyvet ír, tanít, saját blogja van, ahova interjúkat készít és cikkeket publikál. „Nem kerestem feladatot, a feladat talált meg engem” - mondta.

Nincs szoros baráti kapcsolata Dobrev Klárával, de neki nagy szerepe volt abban, hogy rászánta magát a főpolgármester-jelölti szerepre. Azt hozzátette, a DK biztatása is kellett, amihez hozzátartozik a párt elnöke Gyurcsány Ferenc, és az elnökség is, de nem tudja, hogy ki fejében született meg az ő jelöltsége.

Hozzátette, az ő indításában annak van szerepe, hogy a Momentum is állított egy főpolgármester-jelöltet Kerner-Fronius Gábor személyében, nyilván a DK ettől bátorodott fel.

 

Ekkor Rónai szóba hozta Kálmán Olga áprilisi interjúját, amelyben azt mondta, nem akar politikus vagy főpolgármester lenni. A jelölt szerint akkor még valóban így gondolta, viszont azóta „annyit változott a helyzet, hogy meggondolta magát”. Többször hangsúlyozta azt is, hogy a választók akarata az EP-választás során nyilvánvalóvá vált. Ekkor Rónai emlékeztette arra a nyilatkozatára is, hogy egy ellenzéki polgármester szerinte nem tud sikeresen vezetni egy várost a Fidesszel szemben.

Kálmán Olga erre önmagát ismételve azt felelte, lehet, hogy áprilisban ezt gondolta, viszont a budapesti szavazók világossá tették az EP-választáson: új szereplőket akarnak látni a politikában.

 

Hozzátette, hogy van már programja, és ennek kidolgozásához nem kell annyira komoly felkészültség, „mindenki látja, hogy min kéne változtatni, ez szervezés és szándék kérdése.”

„Az emberek nem rendelkeznek az egészségügyről, az oktatásról, az elvont adók egy részét vissza kell adni” - mondta.

A teljes adást itt tekintheti meg:

Kapcsolódó:

Kálmán Olga: sose lennék annyira nagyképű, hogy polgármesternek induljak

Akkor még komolyan gondolta. Kálmán Olga a DK főpolgármester-jelöltje, ez csütörtökön derült ki. Még az ATV műsorvezetőjeként Mogács Dánielt kérdezte, aki a Kétfarkú Kutya párt polgármesterjelöltje volt a 2010-es önkormányzati választásokon. Ekkor Kálmán azt mondta: ő sose lenne olyan nagyképű, hogy polgármesternek jelöltesse magát. De nem kell éveket visszamenni, hogy hasonló Kálmán-nyilatkozatot találjunk.

Figyelmébe ajánljuk