A sors fintora: Kálmán Olga pár hónapja még hallani sem akart a főpolgármester-jelöltségről

  • B.P.M
  • 2019. június 6.

Belpol

Pár hónapja még értelmetlennek a szélmalomharcot.

Feltehetőleg a nap híre, hogy a DK „beállt" a függetlenként főpolgármesteri posztra pályázó Kálmán Olga mögé. Az ügy érdekessége, hogy a korábban az ATV-nek és a HírTV-nek is dolgozó műsorvezető a 24.hu-nak a közelmúltban azt mondta: nem lenne politikus.

Én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át? - mondta a hírportálnak. Majd hozzátette: „Elárulom, miért nem fordult meg a fejemben, hogy pályázzak a főpolgármester-jelöltségre: mert nagyon komolyan gondolom a politikát. Mi is történne? Kampányban nyilván el kell mondani, milyen pocsék itt a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészségügyi ellátás és az oktatás. De ha netán megválasztanak, eltelik fél év, s megint ki kell állni. Akkor mit mondhatok?"

Érdekes, hogy a csütörtöki sajtótájékoztatón Kálmán Olga azzal érvelt az indulása mellett, hogy ő nem ijedne meg Orbán Viktortól, tudna szemtől szembe tárgyalni vele, hogy érvényesítse Budapest érdekeit. Nemrég viszont épphogy ezt látta kivitelezhetetlennek. Ugyanis a 24.hu-nak ezt mondta: „Számomra feloldhatatlan ellentmondás, hogy miközben az emberek talán bíznának bennem, én nem bízom abban, hogy Fidesz-kormány alatt ellenzéki vezetéssel fejlődhet egy település. (...) Én viszont kizárólag úgy szeretek belefogni bármibe is, hogy reális esélyét látom a megvalósulásnak. Magammal szemben lennék borzasztóan elégedetlen és csalódott, ha nem tudnám azt cselekedni, amit szeretnék."

További érdekesség, hogy Kálmán Olga vezette azt a főpolgármester-jelölti vitát, amin annak idején Horváth Csaba, az MSZP és Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa mérkőztek meg (mint később kiderült, az első előválasztási fordulón a szavazók az utóbbi képviselőre voksoltak többen).

Kálmán Olga nagyon ki akarta deríteni, van-e bármi különbség Karácsony és Horváth közt. Kiderült: van.

Csak úgy robog ez az előválasztás! „Gergő programját átnéztem, szimpatikus volt. Nem találtam benne olyat amivel, nem értenék egyet. Szerintem 90 százalékban egyetértünk" - már egy óra tartott Kálmán Olga moderálásával a baloldali előválasztás „vitája", amikor Horváth Csaba (MSZP) ezt találta mondani.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.