Karácsony a budapesti terek elvételéről: "Ha elfogadják, akkor természetesen perelünk"

  • narancs.hu
  • 2022. június 15.

Belpol

Karácsony arról írt, hogy az V. kerület nem jól gazdálkodik a közvagyonnal.  

Mint arról beszámoltunk, sajtóhírek szerint a kormány ellentételezés nélkül államosítaná Budapest három rendkívül fontos, ma a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő terét, a Vörösmarty, a Podmaniczky és a Széchenyi teret, hogy aztán átadja az V. kerületi önkormányzatnak

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester szerdán a Facebookon kommentálta a hírt, amelyről azt írta: 

"Mégis miért? Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal? Tiborcz István üzlettársának Széchenyi téri szállodafejlesztését akarják kiszolgálni? Vagy megpumpolni a Vörösmarty téri árusokat? Vagy egyszerűen csak azt akarják mutatni, hogy mindent megtehetnek, és még a tulajdonhoz való jog sem tartja vissza őket ettől? Mégis, mi lesz a következő? Kinek a tulajdonát fogják elvenni legközelebb?" – tette fel a kérdést. 

Karácsony azt is írta, hogy ha a törvényt valóban benyújtják és elfogadják, akkor a főváros perelni fog, de addig is folytatják a Széchenyi tér tervezését, amely "a megújuló Lánchíddal együtt a 150 éves Budapest történelmi nagyszerűségéhez méltó és egyszersmind igazi 21. századi zöld köztér lehet. Ha addig el nem lopják."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk