Karácsony: A kormány olyan szűrési programot jelentett be, amiért minket még lehülyéztek

  • narancs.hu
  • 2020. november 9.

Belpol

Szükséges és indokolt lépéseket jelentett be a miniszterelnök a főpolgármester szerint, csak későn.

"Szükséges és indokolt lépéseket jelentett be a miniszterelnök. Szükségesek és indokoltak lettek volna korábban is, hiszen a járvány kontrollja hetekkel ezelőtt kicsúszott a kormány kezéből. A főváros végrehajtja a döntéseket, a mai napon ülésezik a Fővárosi Operatív Törzs" – közölte a főpolgármester a Facebook oldalán.

Karácsony szerint mindemelett "nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy az ostoba kormányzati politikai támadások nehezítik a védekezést. Szép példája ennek, hogy a kormány ma olyan szűrési programot jelentett be, amelyért egy nappal ezelőtt még „lehülyézték” a Fővárosi Önkormányzatot."

De a főpolgármester közlése szerint ezzel együtt is örül, hogy a kormány végrehajtja a főváros és a kerületek programját, és leszűri a tanárokat, az iskolák, az óvodák és a bölcsődék dolgozóit. "Már megérte, hogy a főváros ebben kezdeményező szerepet játszott." Kijelentette, hogy a főváros továbbra is bővíteni fogja a szűrési kapacitásait, mert a kormányét elégtelennek tartják.

(Facebook/Karácsony Gergely)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.