Karácsony abban bízik, nem lesz több szarkavarás

  • narancs.hu
  • 2019. június 26.

Belpol

Be kell állni mögé, nem csak névleg, hanem konkrétan.

Karácsony Gergellyel a budapesti előválasztás nyertesével készített villáminterjút az Index. Karácsony az eredménybejelentő sajtótájékoztató után azt mondta, őszintén számított rá, hogy nyerni fog.

Úgy látta, a versenyhelyzet előnyére vált. Míg a DK-val kapcsolatban felmerülő bizalmi válságról úgy nyilatkozott, hogy "meg fogjuk oldani".

Szerinte "az ellenzék pontosan tudja, hogy itt nincs több politikai szarkavarás. Tehát itt már nagyon egyértelmű a helyzet, amiben van egy vezetőjük, aki mögött sok szavazat is áll. Be kell állni mögé, nem csak névleg, hanem konkrétan. Ennek a választásnak úgy futunk neki nagyjából, mint tényleg az isztambuli választásnak."

Karácsony bizakodó az ellenzék mozgósító erejében. "...van az ellenzéknek 400 ezer szavazója. De nem engedhetjük meg magunknak, hogy így maradjon minden, mert most nincs felépítve, nincs összehangolva. Itt egy Budapest választási kampányra van szükség, természetesen a 23 kerülettel összehangolva és együtt mozogva."

Elmondása szerint a kampány során mindenképp számít Kálmán Olgára és Kerpel-Fronius Gáborra is. De a későbbiek vonatkozó ígéretekbe nem akar belemenni, nem akar már most pozíciókat osztogatni, bár elmondása szerint mindkettőjükkel szívesen dolgozna együtt.

Figyelmébe ajánljuk