Karácsony Gergely: „A Fidelitas hazudik”

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. május 5.

Belpol

A polgármester szerint a zuglói parkolás nyereséges.

A Fidelitas hazudik - reagált Karácsony Gergely zuglói polgármester a Fidesz ifjúsági szervezetének parkolással kapcsolatos vasárnapi akciójára.

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke a XIV. kerületben arról beszélt, hogy Karácsony Gergely felelőssége a napi egymillió forint veszteséget okozó zuglói parkolási rendszer. A Fidelitas fővárosi vezetője szerint pénzszivattyú működik Zuglóban, a kérdés az, hogy „kikhez folyik el ez a rengeteg pénz.”

Az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje az MTI-hez is eljuttatott írásos reagálásában közölte: a zuglói parkolás 100 milliós nyereséget hozott. „Többet is fog, ha saját kézbe vesszük az üzemeltetést.”

Ezt a javaslatot azonban ellenzi a Fidesz, amely a zuglóiak helyett a parkolási cég oldalára állt - tudatta Karácsony Gergely. Szerinte Tarlós István főpolgármester maga vallotta be, hogy Orbán Viktor nem engedte az egységes parkolás bevezetését, mert az sértené a Fidesz gazdasági érdekeit.

„Tarlóst leváltjuk és bevezetjük az egységes parkolást! Várjuk a Fidelitas akcióját a VIII., IX., III., kerületekben” - írta Karácsony Gergely.

A fideszesek a saját javaslatukat is elgáncsolták

Zuglóban a parkolóórák visszafelé járnak. A kerületi parkolási rendszert értékelő vizsgálóbizottság felállításáról, illetve a parkolási rendszer saját kézbe vételéről döntöttek volna ma a zuglói önkormányzati képviselők, de a Fidesz-frakció ellenállása miatt kétszeri szavazás után sem sikerült elfogadni az ülés napirendjét. A Mérce beszámolója szerint a zuglói Fidesz-frakció ezzel saját előterjesztését is blokkolta, hiszen a parkolási vizsgálóbizottság létrehozását ők javasolták.

Figyelmébe ajánljuk