Karácsony: Nem hagyjuk, hogy csaljanak!

  • narancs. hu
  • 2019. október 7.

Belpol

Alternatív voksnyilvántartóval is készül az ellenzék.

Budapesten minden szavazókörben lesz ellenzéki delegált, aki az önkormányzati választás tisztaságát ellenőrzi – jelentette be Karácsony Gergely hétfői sajtótájékoztatóján, amelyet Kálmán Olgával és Kerpel-Fronius Gáborral tartott.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt közölte azt is, hogy egy alternatív szavazatszámláló rendszert fejlesztettek október 13-ra, amely „mindenkit megnyugtathat afelől, hogy semmilyen csalásra nem lesz lehetőség.”

Mindezt azért hozták létre, mert félnek attól, hogy az informatikai rendszer nem áll majd a helyzet magaslatán.

A rendszer egyébként úgy működik, hogy a szavazóköri jegyzőkönyveket a voksszámlálók lemásolhatják. Ezt a kerületi kampányfőnököknek küldik majd, akik feltöltik egy nem nyilvános adatbázisba és összevetik az adatokat. A rendszert a fővárosban szervezték meg, de javasolni fogják a települések kampánycsapatainak is a bevezetését.

Kálmán Olga, a korábban a DK támogatásával induló főpolgármester-jelölt szerint mindenkinek biztonságban kell éreznie magát a szavazófülkében, ezért is fogják üzemeltetni az alternatív rendszert.

Budapest egyet akar, változásra van szüksége, ez pedig a választók akaratának megfelelően Karácsony Gergely főpolgármestersége lesz – jelentette ki, hozzátéve: nemcsak a szavazatunkat akarjuk biztonságban tudni, hanem a rendszerünket is.

Kálmán Olga arra kéri a választókat, hogy gondolják át, ki lesz a változást elhozó jelölt, és ki a NER helytartója. Ehhez segítséget az általuk indított oldal, az ittleszek.hu honlap, amelyen mindenki keresheti megkeresheti ellenzéki polgármester –, illetve képviselő-jelöltjét.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa és egykori főpolgármester-jelöltje, szintén azt emelte ki, hogy az ellenzéki pártok számára nagyon fontos a választások tisztasága. Hozzátette azt is, az ellenzéki szavazatszámlálókat a voksolás napján ellenzéki jogsegélyszegély szolgálat segíti majd.

A sajtótájékoztatóan szóba került a jelenlegi kampány, újságírói kérdésre válaszolva Karácsony Gergely leszögezte: ilyen gusztustalan kampánnyal még nem találkozott.

Szavazatszámlálás - Nem hagyjuk, hogy... - Karácsony Gergely

Szavazatszámlálás - Nem hagyjuk, hogy csaljanak! Sajtótájékoztatóm Kálmán Olgával és Kerpel-Fronius Gáborral #VegyükVisszaBudapestet

Figyelmébe ajánljuk