Karácsony Gergely bizonyos feltételekkel, de akár támogatná is a stadionépítést

  • narancs.hu
  • 2019. november 1.

Belpol

A főpolgármester szükséges és fontos, például egészségügyi fejlesztésekhez kötné az efféle beruházásokat.

Karácsony Gergely főpolgármesterré választása után többek között arról beszélt, hogy stadion stopot hirdet.

Így például nem épülne meg a Csepel-szigetre tervezett Nemzeti Atlétikai Központ sem, ami a 2023-as, budapesti atlétikai világbajnokság központi helyszíne lenne.

A főpolgármester most viszont pontosított, az RTL Klub Híradója idézte Karácsony Gergelyt, aki azt mondta, szerinte nincs szükség a stadionra, de megépülhet, ha más, szerinte fontosabb – például egészségügyi – fejlesztések is megvalósulnak Budapesten.

"Az én álláspontom az, hogy erre a stadionra nincsen szükség, de örülök annak, hogy ha erről kialakul egy társadalmi párbeszéd, és nyitott vagyok arra, hogy ha azok a fejlesztések, amelyek Budapest számára különösen fontosak, és az én programomban szerepeltek, hogy ha ezek is felkerülnek a megvalósítandó fejlesztések listájára, akkor nyitott vagyok arra, hogy ebben az ügyben is esetlegesen az álláspontomon is változtassak."

A főpolgármesternek hamarosan egyértelműen állást kell foglalnia, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis azt mondta, november 15-ig dönteni kell az atlétikai stadionról, ahogy az adott dátumig várja Karácsony válaszát a Liget-projekttel és a Népligetbe tervezett kézilabdacsarnokkal kapcsolatban is.

A 2023-as atlétikai VB-ért a Magyar Atlétikai Szövetség indított mozgalmat, hogy kampányoljanak a sportesemény megrendezése mellett.

Döntött a Kúria: lehet népszavazást tartani arról, épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán

Mert a Kúria szerint a volt LMP-s képviselő, Kassai Dániel által benyújtott népszavazási kérdés nem a beruházás megvalósításának teljes meghiúsítására, csupán időbeli elhalasztására irányul. A Kúria szerint lehet népszavazást tartani arról, épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán, ezért a bíróság hitelesítette az erről szóló népszavazási kezdeményezést.

Figyelmébe ajánljuk