Karácsony Gergely felfüggeszti a kilakoltatásokat Budapesten

  • narancs.hu
  • 2019. október 18.

Belpol

"Végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni."

„Sokszor láttuk, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára. Erre tekintettel intézkedtem az összes Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról” – jelentette be a Facebookon az új főpolgármester.

Karácsony azt írja, hogy ez az első lépés, ami után a „következő években” a kerületi önkormányzatokkal kell kialakítani „egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni.”

Programjában tett erre először ígéretet Karácsony, hogy fellép az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen, ahogy azt Zuglóban is tette.

Az év első felében, vagyis a kilakoltatási moratórium lejárta utáni három hónapban 1476 kilakoltatást regisztráltak az országban.

Figyelmébe ajánljuk