Karácsony Gergely szerint égető szükség van a KRESZ módosítására

  • narancs.hu
  • 2023. július 28.

Belpol

De a szabályok lazítása helyett a főpolgármester szerint szigorításra lenne szükség.

„Ahhoz, hogy nullára csökkentsük a halálos balesetek számát nem a szabályok lazítására, hanem helyenként azok szigorítására és legfőképpen a betartatására van szükség” – írta Facebook-oldalán pénteken Karácsony Gergely.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, csütörtök éjszaka ismét halálos baleset történt Budapesten. Ezúttal egy Mercedes típusú autó és egy motorkerékpár ütközött össze – eddig tisztázatlan körülmények között – a Budaörsi úron. A 27 éves motorkerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az ütközést követően a személyautó sofőrje segítségnyújtás nélkül elhajtott, két órával később azonban maga hívta a rendőröket. Mint később kiderült, a sofőr ittasan vezetett. 

Többek között erre a hírre reagált posztjával a főpolgármester. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „Bízom benne, hogy a tegnapi hírek a zéró tolerancia felülvizsgálatáról hírlapi kacsa marad.

Égető szükség van a KRESZ módosítására, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tartalommal. Ezért egyeztetést kezdeményezek a területért felelős minisztériummal a tervezett KRESZ-módosítás tartalmáról”

Csütörtökön a 24.hu számolt be elsőként arról, hogy hogy Lázár János minisztériumában felmerült a zéró tolerancia felülvizsgálata. A Belügyminisztérium, élén Pintér Sándorral azonban ezt határozottan ellenzi. A 2008 óta érvényben lévő szabályozás kérdéséről szólva Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta, ő maga a zéró tolerancia mellett foglal állást, mivel bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy a magyar ember egy fél pohár bornál meg tud állni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk