Karácsony Gergely szerint Varga Mihálynak azonnal távoznia kellene a kormányból

  • narancs.hu
  • 2023. november 24.

Belpol

Hatalommal való visszaélésnek tartja, hogy az államkincstár újabb 5,5 milliárdot inkasszált a főváros számlájáról.

Varga Mihály pénzügyminiszternek azonnal távoznia kell a kormányból – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, miután a Magyar Államkincstár leemelte a szolidaritási adó összegét a főváros számlájáról, így Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint csütörtök reggel mindössze 4 milliárd forint maradt a főváros számláján.

Karácsony Gergely bejegyzésében emlékeztetett, az államkincstár azután inkasszált újabb 5,5 milliárdot a főváros számlájáról, hogy korábban jogerős bírósági döntés mondta ki, a kormány nem vehet le több pénzt Budapesttől, mivel a közszolgáltatások további zavartalan működése előrébb való, mint a jogilag is vitatott kormányzati sarc kifizetése.

„Ez egyszerű lopás, és hatalommal való visszaélés, amiért Varga Mihály pénzügyminiszter a felelős!”

– jelentette ki a főpolgármester. Hozzátette: „Két eshetőség van. Az egyik, hogy a pénzügyminiszter ennyire nem ismeri az alapvető jogszabályokat. A másik, hogy ismeri őket, de mégis hazudik. Végül is mindegy. Azonnal távoznia kell a kormányból!”

Varga Mihály azonnal távozzon a kormányból! Jogerős bírósági döntés mondta ki, hogy a kormány nem vehet le több pénzt a...

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, November 23, 2023

A Magyar Államkincstár péntek délelőtt közleményt adott ki, amely szerint nem volt jogi akadálya a Fővárosi Önkormányzatot érintő, 5,6 milliárd forint szolidaritási hozzájárulás inkasszálásának. Az államkincstár azt közölte az MTI-vel, hogy Budapest Főváros Önkormányzata részére az azonnali jogvédelmet a másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla döntése biztosította, amelyben ideiglenes intézkedésként a másodfokú eljárást lezáró végzés közléséig tiltotta meg, hogy a Magyar Államkincstár beszedési megbízást nyújtson be az önkormányzattal szemben. Hozzátették, a Fővárosi Ítélőtábla október 17-én közölte a kincstárral a másodfokú eljárást lezáró végzését, így az azonnali jogvédelmet biztosító ideiglenes intézkedés hatálya azzal a nappal megszűnt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk