Karácsony: Hasznos lenne, ha Orbán nem tökörészne tovább

  • narancs.hu
  • 2020. május 15.

Belpol

Szócsatába fulladt a fővárosi enyhítések körüli politikai csatározás.

Orbán péntek reggeli szokásos rádióinterjújában sietett Karácsonyt alkalmatlannak beállítani egy egészen hosszú gondolatfutammal — van itt minden disznóvágástól bútorösszeszerelésig, csak a dakoták hiányoznak:

„Mindenkinek felelősen kell viselkednie, ez a polgármesterekre is igaz, meg a főpolgármester úrra is igaz, mert az idősotthonok működtetésével mégiscsak óriási felelősség nyomja a vállát, és nincs könnyű helyzetben. Ön is ismeri ezt a típust. Vannak valahogy születetten elméleti emberek, és vannak születetten gyakorlati emberek. Ha egy ilyen ember benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort, amit vásároltak. Vagy hogy a vidékiek is értsék, hogy miről beszélek, ha disznóvágás van, ez a típus a vacsorára jön. De ezt senki sem bánja, mert legalább nincs láb alatt, amíg a többiek dolgoznak. Tehát az elméleti emberek azok kiváló tanulmányokat írnak, a főpolgármester úr is kiváló tanulmányt fog írni a Pesti úti idősotthonban történt fertőzésekről, kétség sincs efelől, de meghalt közben több mint 40 ember. Tehát ha mondjuk Tarlós István típusú ember a polgármester, akkor az odamegy, beleáll, kézbe veszi a védekezést, és rendet tesz. Tehát azt kérem mindenkitől, az elméleti típusú polgármesterektől is, hogy most legyenek gyakorlatiasak, és vállaljanak gyakorlati felelősséget, mert ez a nyitás sikeressségénekaz előfeltétele."

A főpolgármester ezután Facebookon szólította fel Orbánt, hogy hagyja abba a „tökörészést“:

"Viccesnek szánt példabeszédek helyett tán hasznosabb lenne, ha a miniszterelnök nem tökörészne tovább, hanem képes lenne dönteni Budapest újranyitásáról, és végre rendet tenne a kórházakban, ahol lassan többen kapják el a fertőzést, mint ahányan kigyógyulnak belőle."

A budapesti enyhítésekről a kormány dönthet, pontosabban dönthetne, ezt Orbán azonban szombat délutánra halasztotta.

Figyelmébe ajánljuk