Karácsony kész együttműködni a Tisza Párttal

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 30.

Belpol

Ugyanis Magyar Péterék tanácsnokokat jelölnek a főváros közgyűlésbe. 

Karácsony Gergely azt nyilatkozta hétfő reggel, egy nappal az új önkormányzati ciklus nyitánya előtt, hogy csütörtökön tárgyalt a Tisza Párt elnökével, de állítása szerint ez nem volt „különösebben sikeres” megbeszélés. Ezt megelőzően csak a nyár folyamán találkozott Karácsony Gergely és Magyar Péter. „A Tisza Párt egy olyan furcsa és számomra nehezen értelmezhető politikai stratégiát, de az is lehet, hogy taktikát követ a fővárosban” – fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve: „Vitézy Dávidba lettek hirtelen szerelmesek, csak és kizárólag őt hajlandók megszavazni főpolgármester-helyettesnek.”

Karácsony szerint a csütörtöki találkozón „világos volt, hogy jelenleg nincs más, akit támogatnának, de jelölni, nyilvánosan felvállalni még őt sem hajlandó.” Pedig a főpolgármester szerint természetes lenne, hogy a Tisza Párt jelöljön főpolgármester-helyettest.

„Nem nagyon értem, a Tisza Pártban miért gondolják azt, hogy a választópolgárok bizalmát meg lehet szerezni azzal, hogy elhozzák a legtöbb mandátumot az ellenzéki oldalon, majd rájönnek, hogy »Jézus Mária, győztünk«, eldobnak kaszát, kapát, és beállnak a Fidesz vesztes főpolgármester-jelöltje mögé” – mondta Karácsony Gergely, majd megjegyezte, a Tisza pártnak van egy „mesterterve”, amit bár letagadnak, a főpolgármester tudni véli mi az: „Vitézy minden hatalmi jogkört magához ragadva kvázi főpolgármesterként vezetné a várost.” 

Magyar Péter azt írta, hogy Karácsony hazugságoktól és önellentmondásoktól hemzsegő interjút adott. „Hogy ki kibe lett szerelmes az utóbbi hetekben, az elég könnyen megállapítható, ha valaki meghallgatja a miniszterelnök és Karácsony Gergely egymásról adott nyilatkozatait, illetőleg ha követi a kettejük közös olimpiai álmait egy csőd szélén álló fővárosban és országban. Karácsony Gergely mindig abban volt jó, hogy áldozati pózba helyezze magát, hogy sajnálni kelljen és közben mindenkinek mindent megígér, de betartani már nem szereti az ígéreteit”. 

Az összetűzés után pár órával Magyar azt írta, „Nem igaz az állítás, hogy a TISZA Párt képviselői nem vállalnak feladatot és felelősséget. Egyrészt két tanácsnokot is jelölünk és pont azért kértük a működési szabályzat módosítását, hogy legyen hatásköre a képviselőknek, hogy tudjanak valódi munkát végezni, felelősséget vállalni”. 

Karácsony Gergely erre azt reagálta: „Fontos fejleménynek tartom, hogy a Tisza Párt eddigi álláspontján változtatva munkára jelentkezik és tanácsnokok jelölésére tett javaslatot. Én a felelősség vállalása alapján készen állok a közös munkára. Fontos például, hogy az új közgyűlésnek lesz kerekesszéket használó tagja, aki biztos, hogy hasznos tudással, tapasztalattal tudja majd segíteni a budapesti akadálymentesítési program folytatását. Jó az is, hogy a piaci cégektől a közgyűlésbe érkező képviselők az öt éve elindított átláthatósági program végrehajtásában vállalnak szerepet. Szívesen dolgozom együtt másokkal is, más fontos témákban: a tanácsnoki munkára való jelölés lehetősége a többi frakció számára is nyitva áll”.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk