Karácsony Gergely a többi miniszterelnök-jelölttel közösen írna levelet Kína vezetőinek

  • narancs.hu
  • 2021. június 6.

Belpol

Hogy világossá tegyék: a kormányváltás után nem épül meg a kínai kommunista egyetem Budapesten.

"Felkérem az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket, tegyük együtt világossá, írjuk meg közösen hivatalos levélben Kína elnökének, egyben a Kínai Kommunista Párt főtitkárának, valamint a kínai miniszterelnöknek: 2022-ben a kormányváltás után, bármelyikünk is vezeti az új kormányt, nem épül meg a kínai kommunista egyetem Budapesten, megépül viszont a Diákváros, és nem kérünk, nem akarunk több mint 500 milliárd adósságot Kínától" – írja vasárnap Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Azt írja, holnap el is kezdi az egyeztetést Dobrev Klárával, Jakab Péterrel, Fekete-Győr Andrással, Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel a közös kiállásról.

A szombati tüntetésről azt mondta, megtisztelő, hogy sok ezer ember elment az eseményre. "Nem csak a kínai kommunista egyetem ellen és a Diákvárosért tüntettünk. De kiálltunk sok milliárd forintny közpénz lenyúlása ellen. Kiálltunk Magyarország szuverenitásának sunyi kiárusítása ellen."

Vagyis nem a kínai emberek ellen, hanem a saját hazánkért, a saját önbecsülésünkért álltunk ki.

Majd így folytatta: "És tiltakoztunk és tiltakozni is fogunk nem csak Budapest újabb megbüntetése ellen, de azért is, hogy senki, de senki ne herdálhassa el a vidéki magyar fiatalok boldogulásának esélyét."

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk