Berg Dániel visszalép Tordai Bence javára a II. kerületben

  • narancs.hu
  • 2021. június 6.

Belpol

A Momentum szerint azzal tesznek jót a kerületben élő progresszív lakóknak, ha nem osztják meg őket.

Visszalép a momentumos Berg Dániel a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Tordai Bence javára az ellenzéki előválasztáson. A politikusok Budán, a 4-es számú egyéni választókerületben tartottak erről vasárnap sajtótájékoztatót.

Fekete-Győr András azzal kezdte beszédét, hogy a választókerületben erős és szerethető ellenzéki jelöltek indulnak, akik hasonló értékrendet vallanak. A Párbeszés és a Momentum között baráti kapcsolat és szoros együttműködés van, és mindkét párt nyitott egymás irányába.

A tárgyalások során arra jutottak, hogy azzal tesznek jót a kerületben élő progresszív lakóknak, ha nem osztják meg őket több jelölttel, így Berg Dániellel arra jutottak, hogy a Momentum Tordait támogatja, Berg pedig visszalép a javára.

Berg Dániel mindezt úgy kommentálta, hogy

Első körben kicsit nehezen érintett a párt döntése, de nagyban megkönnyíti a helyzetet, hogy olyan jelöltet támogatunk, mint Tordai Bence.

Berg elmondta, hogy a Párbeszéd politikusa nemcsak fiatal és lendületes, de a Fidesz egyik legádázabb ellenfele. Elmondta, hogy Tordai sok ügyet felkarolt a választókerületben, a legutóbb például az OPNI területén élők sorsát, akik, úgy tűnik, így megmenekülnek a kilakoltatástól.

Tordai mellett Karácsony Gergely is megköszönte a Momentumnak és Bergnek a nemes gesztust. Karácsony hozzátette: a választókerületnek olyan politikusra van szüksége, aki elkötelezett a zöld politika iránt és egységesíteni tudja a szavazókat a Fidesz ellen. A felmérések pedig azt mutatják, hogy ez utóbbi Tordai Bence.

 A II. kerületben a DK Kálmán Olgát indítja, a Jobbik is őt támogatja. 2018-ban itt Varga Mihály nyert, de ő nem indul újra a választáson, helyette a Fidesz jelöltje Gór Csaba lesz.

A teljes sajtótájékoztatót itt nézhetik meg.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk