Karácsony: Mi indokolja, hogy a paksi áramot 38-szoros profittal adják el az önkormányzatoknak?

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 20.

Belpol

A főpolgármester levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, mert szerinte a helyzet tarthatatlan. 

„Mi indokolja, hogy a Paksi Atomerőmű által megtermelt áramot az állami vállalat több mint 38-szoros profittal, igen jól olvastad, 38-szorossal adja el az önkormányzatoknak? Paks annyi áramot termel, amennyi a lakossági fogyasztáson felül bőven biztosítana akkora mennyiséget, hogy az összes közszolgáltatást – közvilágítás, közösségi közlekedés, ivóvíz-szolgáltatás – el lehessen látni országosan. Nem csupán Budapesten, hanem az egész országban.

Ma Magyarországon egy közösségi beruházásként megépült erőmű áramtermelésén egy állami tulajdonú cég a közösség kárára nyerészkedik”

– írja Karácsony Gergely a Facebookon

A főpolgármester (aki bár nem írta a le, de vélhetően az MVM-re célzott) szerint a jelenlegi kalkulációk mellett ez azt jelenti, hogy a budapesti közösségi közlekedés villamosenergia-igényének 2023. évi többletköltsége önmagában meghaladná a Fővárosi Önkormányzat teljes iparűzésiadó-bevételét.

„Magyarul nincs annyi bevételünk, mint amekkora a számla. A helyzet tarthatatlan épp ezért írtam levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek, de legjobb lenne személyesen megbeszélni, például a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett nemzeti energiacsúcson. Azt kéne végre minden döntéshozónak felfogni, hogy mindegy milyen színű rajtunk a kabát, egy hajóban evezünk. És ha az önkormányzatok elsüllyednek, akkor az egész ország el fog” – fogalmaz. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk