Karácsony: „Gyerekkoromban én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk”

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 13.

Belpol

A főpolgármester szerint a fővárosnak nincs pénze arra, hogy átvegye a kormány feladatait.

„Gyerekkoromban én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk. Legyen világos: a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye. Nincs szabad 100 milliárdunk, 150 milliárdos mínuszban vagyunk. A járvány és a gazdasági visszaesés hatásain túl, ebben tetemes rész tesznek ki a kormányzati megszorítások. Márpedig akinél a pénz, annál a felelősség. Javaslom, az EU helyreállítási alap csillagászati összegeinek felét a kormány adja tovább lakosságarányosan az önkormányztatoknak, akik – pártállástól függetlenül – sokkal hasznosabban fogják ezt felhasználni, mint a kormány” – reagált Karácsony Gergely Orbán Viktor szombat esti interjújára a Facebookon.

A miniszterelnök arról beszélt, a járvány erősen sújtja a budapesti turizmust, mivel a szállodavendégek több mint 90 százaléka külföldi volt. Azt javasolta, a főváros váltson üzleti modellt, ugyanis van több mint 100 milliárd forintnyi szabad pénzeszköze, amit fel tud használni.

Orbán interjúja az M1-nek: Sokkal nyugodtabb és magabiztosabb vagyok, mint tavasszal!

Védeni kell a családokat, Novák Katalinból miniszter lesz. Orbán Viktor szombat este interjút adott az M1-nek, ahol némi migránsozás és Németország leszólása mellett leginkább a koronavírus-járvány elleni védekezésről beszélt.

Figyelmébe ajánljuk