Karácsony szerint bőven van még mit tenni a pártok közti bizalmi viszony helyreállításáért

  • narancs.hu
  • 2019. június 7.

Belpol

Örül, hogy nagyobb lesz a verseny, de egészen máshogy értelmezi a pártok közti megállapodást, mint például Gyurcsány Ferenc.

Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje örül, hogy Kálmán Olga is elindul az előválasztáson, azonban Karácsony Gergely szerint ezek után "lesz még feladat a pártok közti bizalmi viszony helyreállításával", amely az elmúlt napokban meggyengült – nyilatkozta sajtótájékoztatóján.

Karácsony: azt hittem, én leszek a DK jelöltje

Zugló polgármestere meglepődött azon, hogy Kálmán Olga is beszáll az előválasztásba.

Karácsony elmondása szerint egészen csütörtökig úgy tudta, a DK őt támogatja, majd mint ismert, váratlanul Dobrev Klára bejelentette, Kálmán Olga indul a DK támogatásával az előválasztáson.

És bár a DK azzal érvel, nem szegtek megállapodást, hisz' írásban, a többi párttal együtt azt vállalták, a második forduló győztesét támogatják, Karácsony ezt azért máshogy látja.

"Az előválasztás első fordulóját az MSZP–Párbeszéd–DK–Szolidaritás azért szervezte, hogy megtalálja az általuk támogatott jelöltet. Ez volt a politikai értelme. A politikai megállapodást nagyon különböző módon értelmezzük a DK-val."

Mindenesetre Karácsony a pártok közti bizalmi deficitet nem érzi tragikusnak, a "cicaharccal" pedig nem akarja szórakoztatni a nyilvánosságot.

Karácsony azt mondta, győzni akar az előválasztáson, nincs B terve, ahogy arról sem beszélt, bukása esetén mi lehet az MSZP–Párbeszéd-szövetséggel.

Kálmán Olgáról azt mondta, jó kérdéseket tesz fel, de az majd kiderül, hogy városvezetőként vannak-e jó válaszai. Az esélyeit nem akarta latolgatni, azt mondta, majd a választók eldöntik, hogy olyan embert akarnak-e, aki két hónapja is városvezető akart lenni, vagy olyat, aki korábban ettől elzárkózott.

Bejelentette, a Partizán által szervezett főpolgármester-jelölti vitán kívül további vitákat akar arról, a jelöltek hogyan akarják zöldebbé tenni a várost, mit tennének a lakhatási válság kezelésére, hogyan oldanák meg a közlekedést, és mit kezdenének az önkormányzati kézben lévő alap- és járóbeteg ellátással.

Figyelmébe ajánljuk