Karácsony: visszaüt ennek a kulcsfontosságú ágazatnak az elhanyagolása

  • narancs.hu
  • 2020. július 17.

Belpol

A főpolgármester szerint már nincs az a propagandakampány, ami elfedné a szomorú igazságot.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán fejtette ki véleményét arról, hogy tegnap kiderült: a magyarországi koronavírusos esetek negyede kórházban fertőződött meg, az elhunytak fele pedig kórházi fertőzésként kapta el a betegséget.

"Megdöbbentő, hogy Magyarországon több mint 1000 ember, akik gyógyulni mentek a kórházba, éppen ott fertőződtek meg a betegséggel. 260-an közülük, majdnem az összes halálos áldozat fele, egészségügyi intézményben elkapott vírus miatt vesztette életét. És még nem beszéltünk azokról, akiket a kórházból intézménybe, például idősotthonba visszavitt betegek fertőztek meg önhibájukon kívül egy ostoba és életveszélyes protokoll miatt" – írja Karácsony.

Hozzáteszi: "Világos immár, hogy a járvány megfékezése Magyarországon nem az egészségügyi rendszer miatt, hanem annak ellenére következett be. Sajnos most visszaüt ennek a kulcsfontosságú ágazatnak az elhanyagolása, az elmúlt évek pusztító tétlensége. Már nincs az a kommunikációs trükk, az a propagandakampány, ami elfedné ezt a szomorú igazságot."

A magyar koronavírusos betegek negyede kórházban kapta el a vírust

Az elhunytaknak mintegy fele is kórházi fertőzésként kapa el a vírust. A koronavírus-járvány idején Magyarországon a regisztrált fertőzöttek mintegy negyede kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust, és a halálesetek csaknem fele is ilyen intézményi fertőzés nyomán következett be - írja az Index Müller Cecília országos tisztifőorvos levele alapján, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal bocsátott a lap rendelkezésére.

Neked ajánljuk