Kásler: a magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást

  • narancs.hu
  • 2020. november 28.

Belpol

A miniszter roppant optimista.

A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek – írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.

A tárcavezető továbbá megjegyezte, hogy több ország számos gyártója jelentett be kecsegtető eredményeket, de fontos leszögezni a tényeket: az új típusú koronavírus felbukkanása óta már többszörösen felül kellett vizsgálni a típusos tünetek, az alkalmazandó terápiák és medicinák listáját. Kásler szerint egyébként remekül működik a kormányzati feladatmegosztás, ugyanis „a járványügyi és egészségszakmai döntések támogatását és szigorú operatív végrehajtását az Operatív Törzs és az egyenruhás testületeink vezetőjeként a belügyminiszterhez delegálja.” Meglátása szerint pedig ez a struktúra és munkamegosztás a járvány első hullámában már látható és érezhető eredményességgel bizonyított. Arról nem tesz említést, hogy a jelenlegi járványhelyzet súlyossága egészen eltérő most, mint tavasszal, sokkal több a regisztrált fertőzött és jelentősen emelkedik a halottak száma is. Például soha ennyien nem haltak még meg egy nap alatt koronavírusban, mint ma.

Koronavírus: 6268 új fertőzött, 152 elhunyt

7536 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Még soha nem jelentettek ennyi halálesetet egy nap alatt. 4 Alfa apucsoka22, igen, ezek az "adatok" pontosan 5-szőr nagyobbak, mint a Szlovák adatok... és erősen kozmetikázottak a magyar "adatok" 3 hóvarjú Ott tartunk, mint az olaszok márciusban.

"Mindannyiunk közös érdekében higgadtságra és mértéktartásra intek valamennyi véleményformálót, ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy bár pontosan nem tudhatjuk mi vár még ránk, de az biztos, hogy a végén, közös erővel, győzni fogunk" - zárta bejegyzését Kásler.

Kép forrása: Facebook

Figyelmébe ajánljuk