Kásler miatt nem fogad koronavírusos betegeket Csányi magánkórháza

  • narancs.hu
  • 2020. április 16.

Belpol

Minden más engedély megvan, de az emberminiszter nem adja ki az elrendelő határozatot.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere hetek óta nem adja ki azt a határozatot, amely lehetővé tenné, hogy a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai, 120 ágyas kórháza koronavírusos betegeket fogadhasson – tudta meg a 24.hu. Pedig a Budai Egészségközpont (BEK) március óta teljes készültségben van – csak épp üresen áll.

A tulajdonosok – a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó Bonitás 2002 Zrt. és az igazgató, Varga Péter Pál családi cége, a Medikomp Kft. – már egy hónappal ezelőtt felajánlották a kórház a teljes fekvőbeteg-kapacitását az operatív törzs számára. Az intézmény tájékoztatása szerint ráadásul az Emmién kívül minden szükséges engedélyt megkaptak, módosították a kórház működési engedélyét és a kijelölő határozat is megszületett. Sőt, az egészségközpont a járványkórházi működésre szóló finanszírozási szerződést is megkötötte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel.

A működés megkezdéséhez viszont szükség lesz még az Emmi miniszterének elrendelő határozatára.

Varga Péter Pál, a kórház igazgatója azt mondta a portálnak: a hónap elején már írt nekik az Emmi, miszerint a kórházat az aktuális szükségleteknek megfelelően fogják bevonni. Azóta nem történt semmi, és „stand by” üzemmódban vannak.

Figyelmébe ajánljuk