Kásler Miklós személyes benyomásokat gyűjt a kórházakban

  • narancs.hu
  • 2021. április 24.

Belpol

Szerinte az orvosok megkönnyebültek és rendkívül bizakodóak.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint hosszú idő után először érezni azt, hogy az orvosok és nővérek megkönnyebbültek és rendkívül bizakodók a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Kásler az utóbbi néhány hétben számos magyarországi kórházat látogatott meg, hogy személyes benyomásokat szerezhessen az intézmények járvány alatti felszereltségéről, helytállásáról.

"Ifjúkorom városában, Sárváron is ugyanazok a benyomások: az itt dolgozók megítélése szerint a járvánnyal kapcsolatban minden felszerelés rendelkezésükre áll, úgy ítélik meg, hogy a járvány lecsengő fázisba került" - fogalmazott.

Közölte, a sárvári kórház legfontosabb teendője az oltások elvégzése és a post covid szindróma ellátására való felkészülés.

Kásler elmondta, szombathelyi látogatásán először érezte azt, hogy az orvosok és a nővérek megkönnyebbültek és rendkívül bizakodóak. Szólt továbbá arról is, hogy a szombathelyi kórháznak jelentős szerepe lesz a keringési betegségek kezeléséről szóló nemzeti programban.

Figyelmébe ajánljuk