Kecskemét díszpolgára lett Matolcsy György

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Belpol

A kormánnyal nincs jóban, de Kecskeméten még szeretik.

„A kecskeméti önkormányzat a Kecskemét Város Díszpolgára kitüntető címet adományozta Matolcsy Györgynek, amit a Magyar Nemzeti Bank elnöke a tegnapi napon vett át ünnepélyes keretek között” – áll a jegybank honlapján. Az időzítés azért is érdekes, mert az egykori gazdasági miniszter ránézésre épp egyre rosszabb viszonyt ápol a kormánnyal, miután többször is élesen kritizálta az elmúlt évek gazdaságpolitikáját.

A közlemény szerint persze nem ezért lett díszpolgár, hanem azért, mert „a Matolcsy György nevéhez fűződő Széchenyi-tervnek köszönhetően Kecskemét a 2000-es évek elején olyan forrásokhoz jutott, amelyekkel jelentős sport- és turisztikai beruházások valósulhattak meg a városban”, illetve azért, mert „már 2010-es évek elején hangoztatta, hogy Kecskemétnek egyetemre van szüksége. A kecskeméti felsőoktatás újabb fénykora, a Neumann János Egyetem létrejötte az ő nevéhez fűződik.”

Matolcsy az oklevelet másodunokatestvére feleségétől, Kecskemét fideszes polgármesterétől, Szemereyné Pataki Klaudiától vette át.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk