Rabosították a Mi Hazánk fővárosi elnökét a ferencvárosi LMBTQ-pad miatt

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Belpol

A párt gyorsan el is mondta, hogy az Amnesty Intarnational egy szélsőliberális szervezet.

Rabosították Vékony Csongort, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnökét, amiért a július 13-ai sajtótájékoztatója végén nemzeti színűre festette át a nyáron híressé vált ferencvárosi padot – közölte a párt. 

Az eredetileg üldögélésre kitalált padot az önkormányzat és az Amnesty International festette szivárványszínűre a Pride-hónap alkalmából. Ezt az FTC szélsőjobbos szurkolói zöld-fehérre festették át kétszer, utána ismeretlenek barna színűre színezték, de volt már piros-fehér-zöld, sőt, le is fóliázták, és persze a szivárvány is többször került rá vissza, mielőtt egyszerűen elvitték.

A Mi Hazánk közleménye szerint a rendőrség a párt fővárosi elnökétől ujjlenyomatot vett és fényképet is készített róla, a párt pedig gyorsan külföldi befolyást kiáltott, hogy aztán előkerüljön a szélsőliberális kifejezés is.

„Felháborítónak tartjuk, hogy az Amnesty International, egy londoni székhellyel rendelkező szélsőliberális civil szervezet olyan mértékben kíván beleszólni a magyar belügyekbe, hogy feljelentést tesz egy országgyűlési párt budapesti vezetője ellen. Megdöbbentő, hogy már több hónapja egy ilyen jelentéktelen, még ügynek sem nevezhető eseménnyel foglalkozik a magyar nyomozó hatóság”– írták, hozzátéve, a vád ellen panasszal éltek, melyet az ügyészség fog hamarosan elbírálni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk