Két év alatt már tizenhétszer razziázott a rendőrség Bige László szolnoki gyárában

  • narancs.hu
  • 2020. október 10.

Belpol

"Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék” – mondta a tulajdonos.

Két év alatt már a tizenhét alkalommal vonult ki a rendőrség a Bige László tulajdonában lévő szolnoki vegyi üzemhez – számolt be az RTL Klub Híradójának Kubola Imre, a Bige Holding Kft. ügyvezetője.

Kubola a csatornának azt mondta, olyan adatokat, dokumentumokat kértek tőlük, amelyek egyébként is elérhetőek.

"Nem tudom, mi lehet az oka ezeknek a rendőri megjelenéseknek. Csúnya a szó, de kimondom: talán zaklatás jellege is van már” – tette hozzá az ügyvezető.

A Híradó megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást. Legutóbb csütörtökön ez ügyben „nyomozati cselekményt” hajtottak végre Szolnokon.

Mikor a Bige Holding vegzálása kezdetét vette, a katasztrófavédelem bezáratta az üzemet, a bíróság azonban később kimondta, a döntés jogszerűtlen volt, így újraindulhatott a termelés.

Bigét emellett üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is vádolják, ami miatt rövid ideig őrizetben is volt.

Mint ismert, a Bige Holding tulajdonosa, Bige László az egyik leggazdagabb magyar. Elmondása szerint cégei ellen összehangolt hadjárat folyik, mivel ő az ország legbefolyásosabb mezőgazdasági vállalkozóinak versenytársa. Az RTL Klubnak úgy fogalmazott, "Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék”.

Figyelmébe ajánljuk