Két KDNP-s képviselő tenné korhatárossá az energiaitalokat

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Belpol

Hollik István és Nacsa Lőrinc javaslatot fog tenni a kormányfrakciónak.

Hollik István és Nacsa Lőrinc, a KDNP (vagyis a pontossághoz hozzá tartozik, hogy Hollik a Fidesz tagja is) két politikusa egy közös videóban beszéltek arról, javasolni fogják, hogy 18 éves kor alatt ne lehessen energiaitalokat venni.

Hollik szerint az utóbbi négy évben évente nagyjából száz esetben láttak el 18 év alattiakat energiaital fogyasztása miatt, bár azt nem részletezte, hogy pontosan mit takar ez.

Nacsa Lőrinc a személyes élményeire hagyatkozott: állítása szerint tanárok számoltak be neki arról, hogy a gyerekek „10-11 óra környékén elalszanak az órán, mert akkor múlik el az iskolakezdés előtt elfogyasztott energiaitalok hatása.”

A két képviselő arra kérte a kormányfrakciót, vizsgálják meg a lehetőségét annak, hogy az alkoholhoz hasonló korlátozás legyen az energiaitalokra.

Az energiaitalok fogyasztásának szigorítása évek óta visszatérő téma pártoktól függetlenül, a történetet pedig tovább színesíti, hogy a szikszói Hell energiaital igazi magyar sikertörténet, nem teljesen függetlenül a bőséges kormányzati támogatásoktól is. Hogy mennyire sok baj van a magyarországi energiaital-vita szereplőivel, arról ide kattintva olvashatja el cikkünket.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk