Két velencei-tavi ingatlanról is éjjel nyújtottak be javaslatot

  • narancs.hu
  • 2021. november 24.

Belpol

Az állami területek alapítványi tulajdonba kerülhetnek.

Éjjel nemcsak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról nyújtott be javaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, de arról is, hogy két állami tulajdonú velencei-tavi ingatlan is egy alapítványé legyen – hívja fel a figyelmet közösségi oldalán Kocsis-Cake Olivio,  a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

A politikus arról ír, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola nevet viselő intézmény fontos tisztségviselői között szerepel L. Simon László, a Felcsútot is képviselő Tessely Zoltán, de Lezsák Sándor és az EMMI egyik helyettes államtitkára is ott van a védnökök között.

„Az ajándékozás indoka az alapítvány nevelési, oktatási és felsőoktatási feladatai ellátásának elősegítése, hasonló címszó alatt kapta meg egyébként a Varga Mihály kezébe adott Óbudai Egyetem is a Római-part legnívósabb telkeit. Jogászkodni persze mindig lehet, azt azért mégsem lesz könnyű megmagyarázni, hogy miben járul hozzá L. Simon alapítványának nevelési tevékenységéhez Velence egyik legértékesebb partszakasza, vagy a gárdonyi Piramis Hotel” – emlékeztet a Párbeszéd politikusa.

Kocsis-Cake Olivio úgy látja, az emberek egyre kisebb helyen férnek hozzá a Velencei-tó partjához, amiatt is, hogy „Gárdony fideszes vezetése egymás után kótyavetyéli el a szabadstrandként használt telkeket.” 

A politikus a javaslattal kapcsolatos kérdésével az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordul.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk