Kétszáz autóval vonulnak fel, így állnak ki a tanárok mellett

  • narancs.hu
  • 2022. január 30.

Belpol

A rendőrség nem zárja le a felvonulás által érintett utakat, a szervezők szerint ezért akár meg is bénulhat Budapest. 

Autós demonstrációt hirdetett a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a pedagógusok hétfői figyelmeztető sztrájkja melletti kiállás jegyében, illetve az eredményes bértárgyalások érdekében – írja a 24.hu. A demonstráció gyülekezési pontja a Hősök tere Szépművészeti Múzeum előtti része, a találkozó időpontja hétfő délután fél kettő.

A lap hozzáteszi, hogy a szervezet a demonstráción való részvételt előzetes regisztrációhoz köti, meg kell adni a gépjármű tulajdonosának nevét, e-mail címét, a felvonulásban részt venni szándékozó autó rendszámát, valamint azt is, hogy a demonstráló mely szakszervezet képviseletében lesz jelen.

A hvg.hu szintén a szakszervezetre hivatkozva azt közölte, hogy az autós demonstráción közel kétszáz gépjármű vonul majd fel. Ez a szervezők szerint akár meg is béníthatja Budapest közlekedését, minthogy szerintük a rendőrség nem hajlandó az autós felvonulás miatt az utakat lezárni, a MASZSZ előre is türelmet és megértést kér a budapesti autósoktól.

A demonstráció útvonala:

Hősök tere – Andrássy út – Károly krt. – Erzsébet híd – Attila út – Alagút u. – Fő u. – Bem rkp. – Margit híd – Szt. István krt. – Váci út – Lehel út – Dózsa György út – Hősök tere.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk