Kiderült, miért tiltották ki három évre Ukrajnából Nacsa Lőrincet

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 23.

Belpol

Az ukrán hatóságok szerint a KDNP-s politikus beavatkozott a helyhatósági választásokba.

Azért tiltották ki három évre Ukrajnából Nacsa Lőrincet, mert az illetékes ukrán hatóság szerint 2020 októberében jogtalanul beavatkozott a helyhatósági választásokba. Pontosabban külföldi politikusként az egyik magyar szervezet melletti szavazásra buzdította a kárpátaljai magyar szavazókatidézte a döntés lényegi  az Index, az infopost nevű ukrán portál oldalán megjelentekre hivatkozva.

Állítólag a KDNP-s országgyűlési képviselő ekkor nem járt Kárpátalján, a Facebook-oldalán viszont közzétett egy videót, amelyben a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szervezet mellett foglalt állást.

Nacsa mint ismert, szerdán kárpátaljai településekre vitt volna adományokat, de a határon arról tájékoztatták, hogy egy korábbi döntés értelmében három évre kitiltották az országból.

A  képviselő az esetről azt mondta: „szomorúnak tartja, hogy az együttműködés keresése helyett ilyen eszközökhöz folyamodik Ukrajna, hiszen ez nem járul hozzá a vitás kérdések rendezéséhez. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk