Kifizette a kukaholding tartozása nagy részét a fővárosnak

  • narancs.hu
  • 2020. február 24.

Belpol

Rövid távon megoldódott Budapest szemétszállítása, de a hosszú távú kérdésekről még tárgyalnak.

Kifizette nemrég a kukaholding a tavaly általa Budapesten beszedett szemétdíjból fennmaradt tízmilliárdos tartozása nagy részét a Fővárosi Közterület-fenntartónak (FKF) – értesült a Népszava.

Így rövid távon a főváros napi hulladékgondjai megoldódni látszanak. Ám maradt még néhány milliárd forint, amit úgymond technikai kérdésként kezel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő. A lap szerint ugyanakkor arról, hogy az FKF idén is hozzájusson a területén a kukaholding által beszedett díj egészéhez, még tárgyalnak.

Emellett a mai napig nem sikerült még a negyedévesről havi elszámolásra sem áttérni. Pedig erre még Orbán Viktor tett ígéretet 2018-ban Tarlós Istvánnak, és a megállapodást azóta már a kormány és az új Városháza is elvileg érvényesnek tekinti.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?