Kinevezték Pálffy Ilona utódját

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 15.

Belpol

Az Igazságügyi Minisztériumból érkezik az új NVI-főnök.

A hétfői, vagyis szeptember 14-i Magyar Közlönyben jelent meg Áder János köztársasági elnök határozata a Nemzeti Választási Iroda (NVI) új elnökének kinevezéséről: a határozat szerint Orbán Viktor javaslatára Nagy Attila Mihály fogja vezetni a választások lebonyolításáért felelős hivatalt, aki egészen hétfőig az Igazságügyi Minisztériumban volt gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár - a hétfői Közlönyben jelent meg a felmentéséről szóló határozat is.

A kormány honlapján elérhető önéletrajza szerint a 39 éves Nagy a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát, azóta pedig dolgozott Pesterzsébet önkormányzatán, az Alkotmánybíróságon, vezette a VIII. kerületi rehabilitációs és városfejlesztési céget, a Rév8 Zrt.-t, valamint a minisztériumban is.

Az NVI korábbi vezetője, Pálffy Ilona augusztus 31-ével távozott a hivatal éléről, akkor hosszú cikkben foglalkoztunk tevékenységével, és mint akkor is írtuk, az új NVI-főnök kinevezése 9 évre szól. :

Orbán 9 évre bebetonozhatja Pálffy Ilona utódját

Még nem lehet tudni, ki lesz az új választási főnök. Augusztus 31-ével megszűnt Pálffy Ilona megbízatása a Nemzeti Választási Iroda (NVI) élén. Az e heti Magyar Narancsban alapos cikket olvashatnak Pálffy tevékenységéről és az NVI jelentőségéről.

Figyelmébe ajánljuk