„Kinyitotta a száját”, ezért nem kaphatott főszerepet Nagy Ervin

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 7.

Belpol

Geszti Péteréknek megüzenték, hogy vagy a színész megy, vagy a film.

A Viasat3 Adom a napom című műsorában Geszti Péter és Nagy Ervin beszélgetéséből derült ki, hogy a színész azért nem kaphatta meg a Szia, Életem! című vígjáték főszerepét, mert „kinyitotta a száját”. Nagy Ervin tanártüntetéseken is felszólalt, kormánykritikus véleménye közismert. Emlékezetes volt, amikor Rákay Philippel, a NER kedvenc filmproducerével keveredett szóváltásba.

A Szia, Életem! forgatókönyvét még az Andy Vajna-korszakban szavazták meg a Nemzeti Filmalapnál, azonban a Káel Csaba vezetésével újjáalakult Nemzeti Filmintézet beleszólt a stáblistába. „Utána azonban változtak a szelek és a pozíciók, és az új pozícióba kerülő vezetés úgy döntött, hogy te nem játszhatod el főszerepet, a filmnek megszavazott pénz birtokában sem. Az elé a választás elé állítottak minket, hogy

akkor most vagy a Nagy Ervint választjuk, vagy nem lesz film.

Ott vakargattuk az állunkat, hisz volt egy stábunk, tehetséges rendezőink és forgatókönyvírónk, akik 2-3 éve dolgoztak ezen a filmen. És akkor meg kellett hoznunk egy döntést, hogy akkor engedjük el az Ervint, mert mi mást tehetnénk. Ezt fájt kimondani most is, mert rosszul esik szembenézni azzal, hogy ebben van egy kis gyávaság is” – magyarázta a Telex által ismertetett tévéműsorban Geszti Péter, aki a film egyik producere volt.

A Szia, Életem! főszerepét végül Thuróczy Szabolcs játszotta el. A filmet 2022 augusztusában mutatták be.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk