Kirúgtak egy diplomatát, miután kiderült, hogy mulatott Orbán és stábja a bécsi kiruccanáskor

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 22.

Belpol

A kirúgással végződő nemzetbiztonsági vizsgálat során a titkosszolgálatot leginkább az érdekelte, hogy a követség munkatársai közül ki szivárogtatott a sajtónak.

Kirúgták a bécsi magyar nagykövetség egyik vezető diplomatáját írjaVálasz Online. Mindez még napokkal korábban, augusztus 13-án történt, az ok pedig a bécsi Orbán-látogatás részleteinek kiszivárgása volt

A hónap elején az Azonnali számolt be a több szempontból is érdekesnek és rendhagyónak minősülő kormányfői kiruccanásról, amit a lap, nem is minden alap nélkül rongyrázásnak minősített. A cikk szerint még az osztrák felet is meglepte a magyar delegáció nagysága és azok a külsőségek, amelyek közepette a követség megszervezte a találkozót. A lap forrása úgy fogalmazott, hogy "a népes stáb biztosan tekintélyt sugall, de ilyen eszközökkel ma már jellemzően Európától jóval délebbre és keletebbre találkozni csak a diplomáciában".

A Válasz Online információi szerint ezt követően azonnali hatállyal mondtak fel a egy követségen dolgozó diplomatának, majd nem sokra rá a Külügyminisztériumtól is elküldték. 

Bár a külügy a lap kérdéseire nem válaszolt, a Válasz bécsi forrásokra hivatkozva úgy tudja, az ügyet vizsgáló nemzetbiztonsági szolgálatot elsősorban az érdekelte, honnan szivároghatott ki információ Orbán Viktor bécsi útjának körülményeiről, valamint a washingtoni történetről.

Mint arról lapunk is beszámolt korábban,a washingtoni magyar követség egy fiatal diplomatáját egy szerinte rosszul sikerült Fox TV-s interjút követően rendelt haza Szijjártó Péter külügyminiszter.

(Válasz Online)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk