Ismét nekimegy a Corvinusnak a kormány: magánegyetemmé válhat

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 7.

Belpol

Az állam nagy átalakításba kezdett.

Megbízható, névtelen forrásra hivatkozva azt írja a 168 Óra, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem át fog kerülni az Emmi fenntartásából a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. Azonban itt még nem ér véget a történet, a tervek szerint létrehoznának egy közalapítványt, és végül annak a tulajdonába kerülne az intézmény, ami a továbbiakban magánegyetemként működne tovább. A lap óvatosan jegyzi meg, hogy információi szerint az OTP és a MOL is beszállna az említett közalapítványba.

A kormánynak egyébként korábban is voltak tervei az intézménnyel, többek között felmerült, hogy összevonják a Budapesti Műszaki Egyetemmel.

Érdekes, hogy az egyetem korábbi kommunikációs igazgatója, Balogh Ákos Gergely tegnap egy felsőoktatásról szóló vitán pont arról beszélt, hogy szerinte probléma, hogy Magyarországon nincsenek elitegyetemek. Mint mondta, ilyen intézmények létrehozását még egyetlen kormány sem merte meglépni.

Az említett vitáról készül beszámolónkat itt olvashatja.

A Fidelitas elnöke: Semmi gond nincs azzal, hogy a magyar diákok külföldre mennek

A felsőoktatásról rendezett vitát a Republikon Intézet, ahol kiderült, hogy Böröcz László még mindig Bajnai Gordonra mutogat, amikor az oktatás állapotát kérik számon. „Aki szerint ez a kormány nem tette rendbe a felsőoktatást, nem mond igazat” – mondta Böröcz László, a Fidelitas elnöke a Republikon Intézet csütörtök délutáni rendezvényén.

Figyelmébe ajánljuk