Kivégzéssel fenyegették meg a Szálasi emlékhelyét fekete festékkel lefújó aktivistát

  • narancs.hu
  • 2023. március 14.

Belpol

A DK feljelentést tesz. 

Pár napja számoltunk be róla, hogy a DK ifjúsági szervezetének, a Demokratikus Lendületnek a tagjai fekete festékkel lefújták Szálasi Ferenc emlékhelyét a Farkasréti temetőben. „Nem néztük tétlenül, hogy az Orbán-kormány hatóságai egy hónapja asszisztálnak a Farkasréti temetőben, Lutz Gizella sírjából alakított Szálasi-emlékhelyhez" – fogalmazott a szervezet. 

A DK kedd reggel arról adott ki közleményt, hogy halálosan megfenyegették az ifjúsági szervezet tagját, ami miatt rendőrségi feljelentést tesz a párt. 

„Kivégzéssel és csonkítással fenyegették meg a Facebookon a DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület aktivistáját, miután fekete festékkel fújta le a nyilas tömeggyilkos, Szálasi Ferenc emlékhelyét a Farkasréti temetőben. A tucatnyi neonáci fenyegetés miatt a DK feljelentést tesz a rendőrségen. A Demokratikus Koalíció közösségének tagjai mindig és mindenkor kiállnak egymásért, ha egyikünket támadják, akkor mindannyiunkat támadják.

Nem fogunk megijedni semmilyen gyáva fenyegetéstől, mert zéró toleranciát képviselünk az erőszakkal és a félelemkeltéssel szemben. A jövőben is minden törvényes eszközzel fel fogunk lépni a náci és nyilas tömeggyilkosok nyilvános kimosdatása, mentegetése, bűneik elhallgatása és relativizálása ellen. Közel egymillió magyar ember halt meg a második világháború és a holokauszt borzalmai során, így Magyarországon egyetlen neonáci vagy nyilas emlékműnek sincs helye” – írja a párt közleményben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk