DK-s fiatalok lefújták fekete festékkel a Szálasi-emlékhelyet a Farkasréti temetőben

  • narancs.hu
  • 2023. március 11.

Belpol

Szálasi Ferenc képét, a rá emlékező feliratot és a kereszt nyilas részeit.

Fekete festékkel fújták le Szálasi Ferenc képét és a nyilaskeresztre emlékeztető jelképet a Farkasréti temetőben a DK ifjúsági szervezetének tagjai, amiről be is számoltak a Facebookon.

Nem néztük tétlenül, hogy az Orbán-kormány hatóságai egy hónapja asszisztálnak a Farkasréti temetőben, Lutz Gizella sírjából alakított Szálasi-emlékhelyhez."

A temetőben ahogy a DK-s fiatalok is írják, már egy hónapja állt az egykori nyilas vezető özvegyének sírján egy Szálasira emlékező felirat, egy őt és a feleségét ábrázoló fénykép, valamint egy nyilaskeresztre erősen emlékeztető jelkép, amit a sírt gondozó férfi azzal magyarázott, hogy Táplánszentkereszt címeréből vette át.

 
Szálasi-emlékhely felszámolva
Fotó: Facebbok/Demokratikus Lendülettel

A mostani akció után Szálasi és a rá emlékező felirat már nem látszik, a család többi tagjának képei igen, és a keresztet is úgy fújták le, hogy így csak egy hagyományos keresztény jelképnek látszik.

Az emlékmű felállításáról Szálasi két unokaöccse úgy nyilatkozott, felháborítónak és szomorúnak tartják, hogy semmi sem történt egy hónap alatt.

A XII. kerületi önkormányzat nem foglalkozik az emlékmű ügyével, ugyanis a temető területéhez és az ott felállított sírhelyekhez állításuk szerint nincs közük.

A rendőrség önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A DK-s fiatalok most azt írták,

Nem hogy egy hónap, egy perc sem kell ahhoz, hogy eldöntsük, jár-e emlékhely egy nyilas politikusnak".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk