Kivételezhettek egy diákkal a vizsgán, etikai eljárás indulhatott a Corvinuson

  • narancs.hu
  • 2023. február 28.

Belpol

A hallgató családja érdemi Mol-részesedéssel rendelkezhet, a szülők pedig személyesen és e-mailben is nyomást gyakoroltak az egyetem vezetőinél, hogy a gyerekük kapjon még egy lehetőséget.

Etikai eljárás indulhatott a Budapesti Corvinus Egyetem három munkatársa ellen, ugyanis a téli vizsgaidőszakban az egyik hallgató a többiektől elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett vizsgát, sikeresen – számolt be a 444.hu

A hallgató családja a lap információ szerint érdemi Mol-részesedéssel rendelkezik, a szülők pedig személyesen és e-mailben is nyomást gyakoroltak az egyetem vezetőinél, hogy a gyerekük kapjon még egy lehetőséget. A portál szerint Ádám Zoltán, a Corvinus Közgazdasági Intézetének docense kezdeményezett etikai eljárást az egyetemen.

„Véleményem szerint az ügynek különös aktualitást ad az a körülmény, hogy az Európai Bizottság döntése értelmében napirendre került az államiból alapítványi fenntartásba került magyar egyetemek akadémiai autonómiájának kérdése. Meggyőződésem szerint az ügy rávilágít arra, hogy az akadémiai autonómiát nemcsak az korlátozhatja, ha a fenntartó alapítványok kuratóriumaiban kormánytagok ülnek, hanem az is, ha olyan vállalati vezetők, akikkel szemben az egyetem és annak vezetői egyoldalú függő helyzetben vannak” – olvasható egy Ádám által jegyzett bejegyzésben, ami eljutott a 444.hu-hoz. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?