Kizárná az ellenzék Lezsák Sándort a túlóravitáról

  • narancs.hu
  • 2018. december 4.

Belpol

Közös beadványt nyújtott be a DK, az MSZP, az LMP, a Jobbik, a Párbeszéd és Szél Bernadett.

Közös beadványba követeli a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP és Szél Bernadett független képviselő az Országgyűlési Igazságügyi Bizottság elnökétől, Vejkey Imrétől, hogy folytatódjon a túlóratörvényről szóló vita, viszont azon ne legyen ott Lezsák Sándor - írta meg az Index.

Közleményükben úgy fogalmaztak: "mindegyik ellenzéki képviselő a magyar nép döntése jogán van ott a parlamentben, aki minket el akar hallgattatni, az a magyar népet akarja elhallgattatni."

Mint korábban kiderült, a közelmúltban tárgyalták a Kósa Lajos által benyújtott javaslatot, amely szerint 250-ről 400-ra emelhetik a munkavállalók túlóraszámát. A házelnök Lezsák hosszan tanakodott a szünetben, mivel azonban bekapcsolva maradt a mikrofonja, ezért nyilvánosságra került a disputa, ahogy segítséget kér abban, milyen módszerrel is vethetne véget a felszólalásoknak:

Közös ellenzéki beadványban követeli a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP és Szél Bernadett független képviselő Vejkey Imrétől, az Országgyűlési Igazságügyi Bizottság elnökétől, hogy folytatódjon a túlóratörvényről szóló vita, azon pedig

Bekapcsolva maradt mikrofon: így fojtotta bele a szót Lezsák az ellenzékbe

Videón lehet megnézni, ahogy megdumálták szünetben, miként is vethetne véget a kellemetlen vitának - egyébként szabályellenesen. Tegnap zajlott a parlamenti vitája a Kósa Lajos által benyújtott javasatnak, miszerint 250-ről 400-re emelnék a munkavállalók túlóraszámát. Az éjjel fél 12-ig tartó vita azonban botrányosan ért véget: a a házelnök Lezsák Sándor ugyanis először a hosszabb hozzászólásokat nem engedélyezte, majd elkezdte az ellenzéki képviselőket kitiltani a vitáról.

Figyelmébe ajánljuk