Köves Slomó hitközségének már egyeteme is van, övék a Zsigmond Király Egyetem

  • narancs.hu
  • 2017.10.17 17:50

Belpol

A Magyar Fejlesztési Bank 1,1 milliárd forintos hitelösszeg biztosításával járult hozzá.

„18 hónapnyi tárgyalás után a tulajdonukba került a Zsigmond Király Egyetem” – jelentette be az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség.

A kormánnyal igencsak jó viszonyt ápoló hitközség ígéri, hogy a felsőoktatási intézmény profilja nem változik, de egy külön helyszínen egyházi képzést indítanak.

A közlemény szerint „a teljes vételár önerő részét a hitközség külföldi támogatóinak hozzájárulásával finanszírozta az egyház, ehhez járult hozzá a Magyar Fejlesztési Bank további 1,1 milliárd forintos hitelösszeg biztosításával”.

Az EMIH elkötelezett abban, hogy a távolságtartással érvényesítse a tulajdonosi, fenntartói szerepét, ugyanakkor mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy széles körű nemzetközi kapcsolati hálójának mozgósításával az elérhető legmagasabb minőségű oktatási környezet és a tapasztalatok megszerzésének határokon átívelő lehetősége fogadja a képzésre jelentkezőket – írja az EMIH.

Neked ajánljuk

Pusztába kiáltott borsó

  • Sándor Panka

Az előadás Sidney Lumet 1976-os (hozzánk 1980-ban eljutó), azonos című filmje nyomán készült. Az Oscar-díjakkal dúsan dekorált filmet Lee Hall tette színpadra 2017-ben, s most ezt az adaptációt használja Puskás Tamás rendezése is.

Bajnokok reggelije

A minap elindult Sportrádió első néhány perce hűen tükrözi a magyar rádiós szcéna mentális állapotát. Harsányi Leventét, miután a „megújuló” Petőfi rádióból kiakolbólították, kis híján mártírként siratták el. Ugyanő a Himnusz alatt most úgy feszített új munkahelyének nyitóünnepségén, mint pók a lucernásban.

Házmegesz

  • - bzs -

Elsőre nehéz hová tenni a Netflix különös stop-motion animációját. Az ír Enda Walsh forgatókönyve alapján készült háromfelvonásos rémálom erősen rétegfilmnek tetszik a megszokott egyszeri fogyasztásra szánt Net­flix-felhozatalban. A film főszereplője egy ház, mely titokzatos módon különböző korokban tűnik fel, hogy pokollá tegye lakói életét.